Om oss

Välkommen till Velondo

wider
Vilka vi är

😃 Grundades 1990 och har varit framgångsrik på marknaden sedan dess.
📌 baserad och förankrad i Karlsruhe (Tyskland)

narrower
Vår kvalitet

🛒 stort förvaringsutrymme på över 2 500 m²
🔎 mer än 100 högkvalitativa varumärken i vårt sortiment

normal
Vårt krav

📦 Rättvisa priser, kompetent rådgivning, snabb leverans
🚚 Avsänds vanligtvis inom några timmar

Hur vi blev vad vi är

VELODROM grundades 1990 av tre "unga vildar" som alla var passionerade tvåhjulingar. Tvåhjulingar eftersom de älskade alla tvåhjuliga fordon - cyklar och motorcyklar var deras liv, ju snyggare desto bättre. Våra första försäljningslokaler låg i centrala Karlsruhe. Allt började 1990 på 160 kvadratmeter försäljningsyta.

VELODROM etablerade sig snabbt utanför stadens gränser som en kompetent och sakkunnig kontaktpunkt i frågor om cyklar och exklusiva cykelkläder. Kundkretsen var ganska sportig, även cyklister kom till butiken, men de var inte den huvudsakliga kundkretsen. Det blev snabbt känt att vi kan uppfylla även de mest ovanliga önskemålen. I "apoteket" - som stamkunderna snart ömt kallade VELODROM - fanns det helt enkelt allt som en fullblodig cyklists hjärta önskade:
 • Modevis snygga cykelkläder
 • Exklusiva tävlingscyklar
 • Mountainbikes för adrenalinjunkies
 • Handgjorda sadelstolpar i kol
 • Ultrastyva aerohjul i kolfiber
 • Fancy pedalsystem med kolkropp och titanaxel
 • och mycket mer

Specialisera eller expandera

Tyvärr är det inte möjligt att leva enbart på sportiga ambitiösa cyklister och på att uppfylla exklusiva kundönskemål. Detta är svårt även i en stad som Karlsruhe, där allt fler människor byter från bil till cykel. Frågan var därför: "Specialisera eller expandera". Vi bestämde oss för att expandera för att locka nya kunder, inklusive vanliga cyklister. Så 2004 flyttade vi till Neureuter Straße i utkanten av staden. Med 650 kvadratmeter var försäljningsytan mer än fyra gånger så stor och det fanns äntligen tillräckligt med parkeringsplatser för kunderna framför byggnaden.

Jetzt konnte für jeden das richtige Rad angeboten werden:
 • Stadscyklar och trekkingcyklar för den vardagliga cyklisten
 • BMX- och terrängcyklar för barn och tonåringar
 • tävlingscyklar, mountainbikes och crosscyklar för den mer sportiga kundkretsen, och
 • E-bikes och pedelecs för cyklister som föredrar tramphjälp när de cyklar.
Produktsortimentet kompletteras med ett stort urval av cykelkläder, cykeldelar, cykeltillbehör samt produkter för friluftsliv och livsstil.

Vår Velondo-butik på nätet

Vi försöker alltid följa med i utvecklingen och öppnade därför vår Velondo-butik på nätet 2013. Nyckeln till vår framgång? Rättvisa priser, kompetent rådgivning och snabb leverans. Även om allt inte går enligt planerna, om kunden kanske har beställt något fel eller letar efter en ovanlig lösning på sitt problem, tar vi hand om det tills kunden är nöjd. Vi har vuxit snabbt, men en sak har inte förändrats - vår laganda. "En för alla, alla för en" är vårt motto. Om någon är frånvarande hjälper alla till. Detta svetsar ihop oss och gör oss till ett kraftfullt team av en grupp olika karaktärer.

Vad vi också är stolta över

Vi slänger inte returnerade, använda eller skadade artiklar eller cyklar, utan reparerar och rengör dem och erbjuder dem till försäljning på plattformar för begagnade artiklar, till exempel vår egen plattform Pricio.de. På detta sätt motsätter vi oss medvetet den mentalitet som innebär att man kastar bort saker och ting och som är särskilt utbredd inom detaljhandeln på nätet. Dessutom återvinner vi våra kartonger och använder även kartonger som vi har fått från våra leverantörer för att skicka till våra kunder.

Vi ser fram emot din shopping!

Hur du hittar oss:

E-post: [email protected]